Na de geboorte van onze 2e zoon, Joep, schrok ik heel erg hoeveel vuilniszakken wij in een maand in de kliko gooide, namelijk minimaal 25 kilo per kind per maand! Dat kwam voor ons dus neer op 50 kilo per maand aan alleen maar luierafval! Laat staan hoeveel afval er al nodig is om een luier te produceren. Hierdoor ben ik opzoek gegaan naar een alternatief en kwam ik bij wasbare luiers. Ik wist niet dat wasbare luiers nog gemaakt en gebruikt werden. Ik ben mezelf gaan verdiepen in de verschillende systemen en materialen. Ik heb verschillende systemen getest, zowel bij de oudste, Tijn, als bij de jongste en heb zo mijn wasbare luier assortiment uitgekozen. Ik merkte gelijk dat de huid van de billen van Tijn veel rustiger was en dat bij Joep alle spuitluiers gewoon in de luiers bleven, terwijl ik bij Tijn minimaal 3 rompers per dag nodig had.. lang leve wasbaar! Daarnaast hadden wij al 2 jaar lang bijna elke ochtend lekkage en sinds we wasbare luiers gebruiken hooguit 2x en dat was dan mijn eigen schuld (te weinig absorptie toegevoegd of vergeten wolbroek te lanoliseren)..

Tijdens mijn zwangerschap van onze 3e zoon, Bram, zijn wij verhuisd en zou ik na mijn zwangerschapsverlof niet terug gaan werken bij mijn baan als verpleegkundige op de verloskamers. Tijdens mijn zwangerschapsverlof ben ik gaan nadenken wat ik zou willen doen met 3 kleine kinderen. Ik zag het namelijk niet zitten weer onregelmatig aan de slag te gaan. Hierdoor ging het idee leven om (toekomstige) ouders kennis te laten maken en informeren over wasbare luiers. Om zo, hopelijk, het ‘’taboe’’ dat erop heerst te doorbreken. Ik krijg namelijk vaak de vraag of het niet veel werk is, omdat ze dan zien dat het iets langer duurt voor je je kind verschoond hebt. Ik zeg dan altijd: ‘’het duurt langer om mijn kindje helemaal te moeten omkleden omdat de wegwerpluier weer eens heeft gelekt..’’. Of het niet vies is, maar laten we eerlijk zijn, ik vind het viezer om mijn kind tot aan z’n nek onder te zien zitten, dan een inlegvelletje te vervangen.. En zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Het idee en de drive was er dus om te gaan beginnen, maar.. we zijn een huis aan het bouwen, we moeten nog 2x verhuizen en 3 kleine kinderen, HOE DAN!? Ik heb de ideeën toen even geparkeerd om na alle drukte hiermee aan de slag te gaan. Maar….

Op 1 oktober 2022 zag ik via Instagram dat De Wasbare Luier totale uitverkoop had en dat Lien ermee ging stoppen. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en ik heb haar gemaild. Na ons leuke gesprek heb ik besloten De Wasbare Luier over te nemen en zo een nieuwe uitdaging te starten! En ik heb er zoveel zin in, ik krijg hier zoveel energie van om (toekomstige) ouders te helpen in hun zoektocht naar hun ideale luier! En ja, de website is nog .be en ik woon in Nederland.. Maar dat maakt mij niks uit, alles op z’n tijd!

Heb je vragen, wil je info, wil je eens luiers komen bekijken? Laat het me weten, ik sta voor je klaar! Je mag me bellen, appen, mailen, DM-en het maakt mij niet, als ik jou maar kan helpen! 

Liefs Michelle