luier voor overdag – newborn – meegroei – >4kg – tweedelig – dag – geen voorkeur – natuurlijke materialen – katoen

Op basis van je geselecteerde voorkeuren komen er op dit moment 4 types luiers voor jou in aanmerking :

strikluiers – hydrofielluiers – prefolds – voorgevormde luiers

Strikluiers

Budgetvriendelijke luiers die van geboorte tot zindelijkheid meegaan. Omdat je de luier iedere keer op maat plooit en strikt, past hij altijd perfect. Als het kindje wat groter wordt, kan je de luier naar behoefte bijboosten met inleggers.

Strikluiers vergen iets meer moeite om aan te doen, zeker wanneer je kindje niet wil stilliggen, en je moet erop letten dat je de lintjes altijd goed vastmaakt als je de luiers wil wassen.

Hydrofielluiers

Hydrofielluiers, of tetradoeken, zijn een van de oudste luiersystemen.
Je kan hydrofielluiers op verschillende manieren vouwen, en het vergt wat uitzoek- en oefenwerk om de voor jou ideale vouwmethode te vinden en het vergt doorheen de hele luierperiode altijd wat tijd om de luiers ‘gebruiksklaar’ te maken/te vouwen.

Daartegenover staat dat dit het budgetvriendelijkste luiersysteem is, en dat het de hele luierperiode meegaat. Het past mooi aan bij newborns, en wanneer het kindje wat groter wordt, kan je de luier naar behoefte bijboosten met inleggers.

Aanbieding!

Prefoldluiers

De prefoldluier is een niet-voorgevormde luier die je gebruikt in combinatie met een overbroekje naar keuze. Prefoldluiers zijn zeer geliefde luiers, zowel omwille van hun budgetvriendelijke prijs als hun veelzijdigheid. Je kan ze immers van de geboorte tot de zindelijkheid gebruiken op verschillende manieren:

Bij een newborn:

  • als luier om je kindje vouwen, en met een luierklem (vb Snappi) vastzetten;
  • in drieën vouwen en gebruiken als inlegger in een overbroekje naar keuze.

Als je kindje wat groter is:

  • in drieën vouwen en gebruiken als inlegger in een overbroekje naar keuze.
  • in drieën vouwen en gebruiken als booster in een pocketluier

Voorgevormde katoenen luier 

Een tweedelige luier is over het algemeen een behoorlijk lekvrij systeem. Wanneer je kindje nog geen vaste stoelgang heeft, is een tweedelige luier interessant omdat het overbroekje dan minder snel vuil wordt.

Daar tegenover staat dat het een iets dikker pak is rond de billen van je baby.

Een katoenen voorgevormde luier volstaat niet als nachtluier.

Producten die perfect bij deze luiers passen

Zie je deze systemen toch niet zitten, twijfelde je over een aantal antwoorden of ben je ook naar iets anders op zoek? Start dan de luierkiezer opnieuw.

Begin opnieuw