Formule 1:  Infosessie wasbare luiers – algemeen

Overweeg je om wasbare luiers te gebruiken voor je baby? Of wil je eens horen of het een optie kan zijn voor jullie? In deze infosessie bespreken we de basis van wasbaar luieren: wat zijn de voor- en nadelen van wasbare luiers? Hoe gaat het praktisch in zijn werk? Welke modellen zijn er allemaal en hoe vind je het model dat het best voor jou(w kindje) werkt? Er wordt bovendien uiteraard voldoende ruimte voorzien om je vragen te beantwoorden.

Formule 2: Infosessie wasbare luiers – verdieping

Heb je je al ingelezen in de wereld van de wasbare luiers, of ben je al van start gegaan, maar zit je nog met een aantal  (specifieke) vragen? In deze infosessie werken we voornamelijk vraaggestuurd.  Wil je bepaalde verschillende modellen nog eens voelen, of loop je tegen een specifiek probleem aan? We beantwoorden met plezier al je vragen en helpen je (weer) op weg.

Formule 3: Infosessie wasbaar luieren met een beperkt budget

Wasbare luiers zijn niet alleen goed voor het milieu, ook voor je portemonee. Het voordeel ten opzichte van wegwerpluiers kan tot honderden euro’s oplopen, afhankelijk van het systeem dat je kiest. In deze infosessie bekijken we alle mogelijkheden die er zijn om met een beperkt budget wasbaar te luieren. Van goedkope luier systemen tot tip-en-tricks om extra te besparen.

Formule 4: Infosessie gebruiksvriendelijke wasbare luiers

Je overweegt wasbare luiers te gebruiken, maar wil zo gebruiksvriendelijk mogelijk luiers, zodat de (eventueel twijfelende) grootouders en/of de kinderverzorgsters in de opvang meewillen in je verhaal? In deze infosessie bespreken we de beste gebruiksvriendelijke systemen die op de markt zijn. Er wordt gekeken naar de absorptie, want je wil uiteraard net geen lekken bij sceptici; naar prijs-kwaliteit en de samenstelling van het perfecte luierpakket.

Formule 5: Infosessie wasbaar luieren met natuurlijke materialen

Hecht je enorm veel belang aan het gebruik van uitsluitend natuurlijke materialen voor je kindje? Smelt je bij het zien van een kindje in een wolbroekje? In deze infosessie focussen we op de verschillende natuurlijke materialen waarvan wasbare luiers gemaakt worden, hun positieve en negatieve eigenschappen en het onderhoud ervan. Synthetische luiers laten we thuis.


Kostprijs: 
Omdat we naar jou thuis komen, rekenen we een kleine vergoeding aan voor een privé infosessie. Je krijgt dit bedrag echter integraal terug als waardebon.  De prijs is voor iedere formule hetzelfde:

    • Privé sessie met 1 koppel: €25/sessie
    • Privé sessie met meerdere koppels (min 2, geen max): €45/sessie
      Voor een sessie met meerdere koppels kan de waardebon opgesplitst worden.

Als ‘koppel’ rekenen we: ten minste 1 persoon van een gezin. Voorbeeld: Beide partners van 1 gezin zijn 2 deelnemers, maar slechts 1 koppel. Organiseren 2 verschillende moeders samen een infosessie zonder partners, dan zijn dit ook maar 2 deelnemers, maar rekenen we dit als 2 koppels (want 2 verschillende gezinnen).

 

Omgeving: Momenteel geven we voornamelijk privé infosessies binnen de provincie Antwerpen (België). Woon je in een andere provincie, maar wens je toch een infosessie? Doe gerust een aanvraag en dan bekijken we of het logistiek haalbaar is. 

 

Aanvragen